Hjärtstartare i Thailand

Thailand är ett populärt resmål bland svenskar främst under det mörka vinterhalvåret. När vinterns mörker och kyla trycker på är Thailand det självklara valet för sol och värme. Trots att Thailand är ett populärt resmål för svenskar har det varit väldigt omdiskuterat. Diskussionerna har varit angående säkerheten som råder i landet. Ytan visar kritvita stränder, turkost vatten, hög temperatur och billiga priser.

Säkerheten man pratar om är främst inom hälsa då Thailand har några sjukdomar som inte finns i Sverige exempelvis. Därför måste man som besökare till landet ta flera vaccin innan man reser och även i landet rekommenderas det att man är försiktig. Det man även bör tänka på är att vissa länder har stor misstänksamhet mot besökare som varit i Thailand. Exempelvis om du ska resa till Australien är det väldigt troligt att du kommer få göra ett antal medicinska utredningar. Smittorisken är större i Thailand men de har även utrustade sjukhus som både har första hjälpenlåda, hjärtstartare och andra nödvändig utrustning.

Man måste dock vara beredd på att standarden är lägre på sjukhus i Thailand än vad de är i Sverige. I Thailand finns det näst intill ingen respekt för ambulanser vilket gör att det tar tid för en ambulans att komma fram. Det är heller inte säkert att ambulansen är fullt utrustad med nödvändig utrustning i form av hjärtstartare eller annat hjälpmedel. För den som bor på hotell i Thailand kan man fråga om hotellet har någon typ av förbandslåda och hjärtstartare om olyckan skulle vara framme. Här bör man ha i åtanke att välja ett hotell som antingen är fyra eller femstjärnigt. Det är mer troligt att ett hotell med hög standard har utbildad personal samt utrustning om något hemskt skulle hända. När det kommer till hotell är det ett krav på att hotell ska ha någon typ av utrusning vid olyckor.