Thailändska platser – Ao Nang

Ao Nang är en liten tillflyktsort och ligger i Krabi regionen.

Det är den centrala punkten i det kustliga landskapet i Krabi. Staden innehåller främst en huvudgata, som domineras av restauranger, barer, butiker och andra saker som fokuserar på turister. Huvudstranden används av de som gillar att sola till en viss del, men det finns väldigt många longtail båtar som erbjuder tillgång till andra stränder på fastlandet och de närliggande öarna.

ao-nang-1

 

 

Det finns några stycken ställen där du kan sportdyka, eller scuba dive, och de flesta av dem erbjuder kurser med grundläggande information. Öarna utanför Ao Nang är relativt lätta att ta sig till och de är inte så fulla med folk om man jämför med många av de andra platserna för dykare runt öarna Phi Phi. Att klättra är även annan aktivitet som är tillgänglig i Ao Nang, fast de flesta områdena för klättring ligger runt Railay, Tonsai och Phra Nang stränderna.

ao-nang-2

Huvudstranden i Ao Nang är huvudstället för avgångar för båtar till flera stycken platser, bland annat den nära tillflyktsorten Railay, som det inte går att komma till via någon väg, Poda Island och Chicken Island.