Thailändska platser – Railey Beach

Railay är en liten halvö som ligger mellan staden Krabi och Ao Nang i Thailand. Det går bara att koma dit med båt på grund av de höga kalkstensklipporna som blockerar vägen till att kunna ta sig dit ifrån fastlandet. De här klipporna lockar till sig stenklättare ifrån hela världen, men området är även populärt på grund av sina vackra stränder och sin lugna avslappnande atmosfär. Här finns många olika hotellmöjligheter, från bungalows och hotell för ett hyfsat billigt pris till lyxiga femstjärniga hotell. De fyra huvudområdena i Railay består av Pranang, West Railay, East Railay och Tonsai. Tonsai är mer till för de som gillar att klättra och för backpackers och har en mer rustik karaktär. West Railay har en stor glans och det finns många bra butiker och restauranger i East Railey.

 

railay-beach

 

East Railay

När ni anländer till Railay Beach från Krabi så är det i East Railay som ni hamnar. Den östra stranden täcks i största del av tät mangrove, så det går inte att simma där. Vid den norra delen vid vattnet så finns det en plats som är anpassad för besökare. Där finns det en lång strandpromenad med många restauranger och barer och flera stycken andra saker till exempel en muay thai skola och hotell för ett lägre pris än i West Railay. Det finns även en väg som leder till Tonsai, och på den vägen finns även Diamond Cave som det går att gå in i om man vill.

West Railay

West Railay Beach – som sitter ihop med den östra sidan genom vägen med stora hotell eller genom vägarna genom den tunna djungeln – är den huvudsakliga destinationen för de som vill ligga på stranden när de kommer till Railay. Stranden är flankerad av höga kalkstensklippor på varje sida. Long-tail båtar går att hyra för att ta sig till Ao Nang, som ligger 15 minuter norr om Railay. Det finns även färjor som går från Railay till Koh Phi Phi och till Phuket. Den fokala punkten i West Railay Beach ligger på en kort gånggata som är kantad med restauranger och butiker.

west-railay-beach