Trekking i den thailändska vildmarken

Något som roar massor av människor är att för en stund leva ett fritt liv ute i naturen. Här handlar det om att vara den som antar större eller mindre utmaningar för att se hur bra du kan klara dig på egen hand. För andra handlar detta om att vara den som kan släppas ned var som helst på planeten och knacka på grannens dörr dagen efter. Ja, för att överdriva det hela mera så kan det vara så att du släpps ned i mitten av Colombias heta regnskog iklädd enbart kalsonger, utan pengar och mat. Dagen efter ses du sitta på badstranden i Spanien med en näve sedlar och en kall Martini. Nja, så långt behöver det inte gås för att gilla det som kallas för Trekking. Det kan helt enkelt vara så att du tar dig till norra Thailand, vilket är en perfekt plats för att testa din förmåga samt att utmana vildmarken.

Här kommer du att finna massor med platser att utföra detta på. Det hela kommer då att handla om hur van du är och vilken fysik samt utrustning du har. Som du säkert förstår så kommer du till ett främmande land, utan kännedom om naturen samt saknar kunskaper om var du är. I det fallet kommer du som har mindre kunskaper inom Trekking att kunna prova guidade turer, då du inte rekommenderas att vandra runt på egen hand utan kännedom. Det viktigaste när du ska ut på äventyr i vildmarken är dock att du har rätt kläder och rätt utrustning. Nu är det inte speciellt kallt i Thailand, men dina kläder du väljer kommer även att kunna skydda dig mot andra saker än kyla.

Kläder för den thailändska vildmarken

När det gäller dina klädval för att vandra runt i naturen i Thailand, så kan det vara lätt att tro detta skulle utföras med t-shirt och shorts. Ja, naturligtvis kommer det att finnas de som gör detta. Oftast kommer detta dock enbart vara de som besöker vandringsleder i nationalparker eller de som ser på ett av de många vattenfallen. Är det så att du ska ut i den riktiga och otillgängliga vildmarken, då gäller det att välja bra kläder som skyddar mot vind och fukt, samt att de kan stå emot insektsbett och vara tåliga mot rispor. Helt enkelt gör du valet av samma kläder som för den svenska naturen. Det handlar om bra byxor, eventuellt underställ samt tröja och en bra jacka. Naturligtvis får du inte heller glömma kängorna, som ska vara bekväma för många timmars vandring.

Du tjänar på att välja kvalitet

Precis som när du ser ut ditt resmål, så väljer du dina kläder med kvalitet. Det är ingen mening med att vänta och köpa dessa i Thailand. Kanske blir det billigare, men kvaliteten du får kommer att vara mycket lägre. Här är det köp i Sverige som gäller innan resan. Ett exempel på bra kläder är Haglöfs, som även kan användas till fritiden i Sverige. Du hittar sortimentet från Haglöfs här, så kan du själv se att detta är ett mycket bra och praktiskt val som borgar för en hög kvalitet.